Eestlusest e. mul on kama

Vat kus pani nüüd pealkirja. Ei hakka etnoteemadel laiama ega rääkima, kuidas oleme väike aga töökas rahvas.

Mul on kama.

Päriselt ka. Ema saatis mulle pakitäie kamajahu ja nüüd ma tahaks sellega midagi ette võtta. Esimene katse on käsil – tahtsin teha sellist mõnusat magustoitu nagu Kaubamaja köök ja Selver ja värgid teevad…selline õhuline kamakreem (vist jõhvikatega).
Segasin rõõmsalt kama ja selle va värske koore (fresh cream) kokku, panin suhkru ja saatsin Bharadi poodi vahukoore järgi. Esimene elamus ei olnud suurem asi. Kui ikka keefiri või hapupiima mõnusat teravust taustaks ei ole, siis kama maitse oluliselt ei figureeri. Nagu sööks kohvikoort suhkruga.
Bharad helistas ja ütles, et vahukoort ei ole!
Sõnaga, isegi kui kamajahu Indiasse toimetad, on teised olulised komponendid ikka puudu. Jõhvikatest tasub siin samapalju unistada kui keefirist.
Hakkasin siis katsetama. Pigistasin hea jupi apelsini sinna sisse, aga need kuraski tsitrusehapped ajavad piimatoote selliseks koledaks. Rohkem apelsiniga ei mässanud.
Ütlesin hoopis Bharadile, et ta neid Digestive küpsikuid tooks. Leotaks neid kiiresti jõhvikamahlas, paneks kausi põhja…klopiks äkki paar munavalget kõvaks vahuks ja segaks kama-koorele ja serveeriks nii. Mõte!

Teine variant oleks proovida selle asjaga, mida nad siin curd’iks nimetavad. See on hapu. Kui sellest need tükid minema vahustada, saaks ehk päris korraliku hapukoore. Või vähemalt peti. Või vähemalt millegi, mis minu plaanidega sobib. See igikestev asendamine on minust paraja kulinaar-McGyveri teinud.

Alla ei anna. Ma saan aru küll, et kama on igieestlaslik toit ja ei peakski lootma, et kuskil Kagu-Aasias seda süüa saab, aga ma ju tahan. Igieestlaslikult tahan kama süüa! Ja ma ütlen, nui neljaks, ma tõmban seda jahu kasvõi ninna, aga kuidagi ma sellele rakendust leian!

India kama e. armastuse jumal
Kama

6 responses

  1. jummala lahe postitus! kama rokib küll täiega! see munavahu magustoit tundub ka päris huvitav ja kõik need asjad. peab vist minema poodi kama ostma.

  2. Vahusta rõõsk koor suhkruga, sega hulka maitsestamatajogurt ja kamajahu. Tõsta vaht magustoidukaussidesse või -pokaalidesse. Serveeri hapuka moosiga.

    Ja siis lugesin veel, et kamajahu võib pannkoogi taignasse lisada. Ma ei tea, mis efekti see annab, aga nii nad kirjutavad:)

  3. Teoorias on kõik väga ilus ja tore, aga probleem on sama mis keefiri, peti, sefiirikorvikeste, napoleoni koogi, musta leiva, moskva saiakeste ja kõige muu heaga mida Eestis iseenesestmõistetavaks peetakse… SIIN EI OLE RÕÕSKA EGA MUUD KOORT PEALE SELLE IDIOOTSE fresh creami…. Ja hapukat moosi ka ei ole. Üldse normaalset moosi ei ole. On marmelaadid ja mingi siuke ühtlane mass…ikka nagu marmelaad. On mango ja mingi seebimaasika ja ananassi…ei mingit mustsõstart ega õuna ega vaarikat ega kirssi ega pohla… :(

  4. ma ostsin sealt kaasa miski eriti njämma moosi. Vanaemaga tegime pannkooke ja määrisime peale – nigu päris:D

    Ehk siis edaspidi pean Sulle maitsestamata jogurti retsepti leidma:P

  5. Jogurtit saab ise rõõsast piimast teha. Kui keegi Sulle sinna külla tuleb, las võtab topsitäie kaasa ning selle varal saad jogurtijuuretise kasvatada ning kui seda piimaga toita, siis valmistab see sulle kenasti jogurtit. Keefiriga pidi asi sama olema. Üks on vist seeneline ja teine bakter. Kui seal piima müügil pole, siis ei mängi muidugi välja.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s