Shokolaaditehase Tee Imre Kose

…olen mina.

Kuna Lobo oli nii mammu, et organiseeris meile gaasi ja pliidi, siis m6tlesin, et on paras aeg uus masinav2rk sisse 6nnistada ja vyrtsi peal yles kasvanud poistele natuke magedapoolset euro-kokkamist demonstreerida. Kes mind ikka kohe yldse ei tunne v6i on unustama hakanud, siis ma naudin toiduvalmistamise protsessi, kui selle saab v6imatult suurejooneliseks ajada – hommikul muna praadima ma ei viitsi hakata…pole lihtsalt piisavalt bravuurikas minu jaoks.
Aga siin v6tsin eile ette, teatasin Lobole, Manasele ja Dannyle, et tavai, 6htus88k on punkt kell kaheksa. L2ksin l6una ajal rikshaga turule (mille nimi on muuseas City Market, naerge nyyd) ja yritasin v6imatult asjalik olla, omal suured s88gim6tted peas.
Esialgu oli plaan midagi aedviljadest teha, mingi kana-k88giviljapada v6i muud s22rast, aga et siin ei ole tuttavlikud kapsa- ja kurgiread minu ees, vaid eksootilised laimikuhilad, lillad s2ravad baklazhaanipoisid hunnikus, kentsakad oakaunad puseriti nagu ussipesa ja veel k6ikse imelikumad pisikesed kartulihakatised, siis l6in aedviljaunelmale k2ega – esimese ametliku 6htus88gi olulisus yletab minu eksperimenteerimiskihu. J2rgmine idee tuli Manaselt, kes kunagi kui s88gitegemisest juttu oli kysis, kas ma oskan “pastasid ja v2rke” teha. Oskan kyll, ytlesin ja nyyd tuli see meelde.
Pasta.
Hea kyll, aga kuidas. Mis oleks, kui ostaks tomatit, paprikat, sibulat (jah, mina, va sibulavihkaja) ja hautaks selle k6ik l2bi, lisaks kana ja vahest pisut india p2hkleid ja siis serveeriks pastaga?! K6lab h2sti.

Pasta with cashew-chicken in tomato sauce
e.
Pasta india p2hkli kanaga tomatikastmes

500g kana (v6tsin jah julguse kokku ja ostsin tapamajast liha)
500g fusilli pastat (need kruvikujulised)
5 suurt tomatit
2 paprikat
1 suur sibul
150g hakitud india p2hkleid
pisut chilli-tomatiketshupit
soola
maitseaineid (minu idee oli puljongit kasutada, aga seda siit otse loomulikult ei leia nii et ostsin mingi vyrtsidesegu, et mitte doseerimisega asja p***e keerata)
kookosp2hkli6li (sest see on k6ige odavam – rapsi6li on siin luksuskaup ja maksab 2,5 korda rohkem)
vee asemel kasutasin peterselliteed (sest ma j6in seda parajasti)

Valmistusaeg: terve p2ev v6i umbes poolteist tundi, kuidas keegi.

Kui teil nii h2sti ei l2he kui mul, et pruun poiss suure kirvega kysib kas tahan kana nahaga v6i nahata (nahata muidugi) ja siis linnu v2ikesteks juppideks l6hub, siis tasub osta n2iteks Rannam6isa kanafileed, mida on hea lihtne ampsudeks l6igata.
L6ika kana v2ikesteks tykkideks, sega kookosp2hkli6li (mis, peab mainima, l6hnab nagu magustoit) ja vyrtsid vedelaks marinaadipastaks ja kasta kanatykid sellesse. Seej2rel t6sta marinaadisegused tykid taldrikule ja j2ta paariks tunniks seisma.
Haki tomat ja paprika tykkideks, l2ika sibul tykkideks.
Kuumuta pann tilga 6liga ja prae sibulat, aga mitte pruunistumiseni – kui see liiga palju kypsema hakkab, siis kalla vett/peterselliteed ja hauta kuni see l2bipaistvaks muutub.
Seej2rel pruunista kergelt hakitud p2hklid.

2ra unusta pastat keema panna.

Seej2rel pruunista marineeritud kanatykid v2ga kergelt, taaskord – v2ikesed tykid kypsevad kiiresti ja neid tuleb “ehmatada”, et nad 2ra ei kuivaks. Nii et tykid kuumale pannile, ymbert kergelt kypsenuks ja siis petersellitee ja chilli-tomatiketshupiga hauduma.
Lisa tomatitykid.
Lisa paprika.
Lisa sibul.
Lisa p2hklid.
Lisa soola kui vaja.

Ja siis vist ongi valmis. K22na see pastale peale v6i serveeri k6rval, isegi soojendatult on hea. Selle asja nimi v6iks euraasia k88k olla, ma kujutan ette.

.

Punkt kell kaheksa oli minul s88k valmis (s88gitegemise ajal ei olnud muuseas umbes 15min elektrit, nii et tegin seda mobiilivalgel – kyll on tore gaasiga tegutseda) ja ainult supern2ljane Lobo tiirutas kannatamatult k88gi- ja s88gitoa vahet.
Dannyt ei olnud kusagil.
Ilmus millalgi kakskymmend minutit hiljem, kui mina juba pooltigeda n2oga s6in, sest see et nemad kellast kinni ei pea, ei t2henda, et mina pean kylma s88ki s88ma.
S6ivad-kiitsivad ja istusivad niisama peale seda ja r22kisivad juttu.

Manas tuli millalgi kella kaheteist-poole yhe paiku ja kysis syya. Urisesin ja tegin toidu soojaks. Nojah, ta tegi asja rohkete komplimentidega heaks, aga see selleks.

See 6htus88k l2ks mulle kallimaks kui mistahes v2ljas s88mine, aga kannan selle kolimiskuludesse, pealegi oli see hirmus tore. Ja hea.
(Ja juba t2na t6i Lobo isa meile suure hunniku toiduaineid, nii et ei pea tykk aega shoppama – suur kott riisi, tohutult kiirnuudleid ja maitseaineid, kartuleid jms.)

2 responses

  1. Lugesin selle läbi, ja tead, mis ma tegin?
    Paki kiirnuudleid.
    Kanaga.
    see pole just sama, aga mul on elav kujutlusvõime. Nii elav, et lausa tundsin neid pähkleid hamba all….

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s